Атаката срещу Румен Гайтански идва от Делян Пеевски, а целта е

...
Атаката срещу Румен Гайтански идва от Делян Пеевски, а целта е
Коментари Харесай

Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски

Атаката против Румен Гайтански идва от Делян Пеевски, а задачата е ясна – тя е политическа. Това сподели в предаването „ Тази събота “ Константин Симеонов, юрист на предприемача.

„ Румен Гайтански се яви, с цел да бъдат осъществени избрани процесуално-следствени дейности. Предават се хората, които са изгубили борбата, а за него тя занапред стартира “, разясни той.

Припомняме, че Румен Гайтански-Вълка беше арестуван за 72 часа, откакто през вчерашния ден следобяд се съобщи непринудено. Той се проверява за заграбване на негарантиран заем от близо 150 млн. лв., като дружно с него в схемата е и някогашният изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев, както и Иван Георгиев, който е представител на компанията „ Роудуей кънстръкшън “.

Адвокатът на Румен Гайтански уточни още, че предприемачът се е явил в следствието не през вчерашния ден (16 август), а завчера сутринта (15 август), когато се е свързал с проверяващите от Комисията за противопоставяне на корупцията.

„ На 15 август в 14:30 часа той отиде там с юрист Красимир Донков, само че беше върнат. Това е документирано. Очевидно в комисията нямаха подготвеност или избираха по кое време да бъде импортирана мярката за неотклонение в съда. Може би дежурните съдии не ги устройваха. Но по този начин или другояче, през вчерашния ден в 15 часа той наново отиде там и го задържаха “, описа още юрист Симеонов за БТВ.

Той е безапелационен, че Румен Гайтански-Вълка не се опасява за живота си. „ Говорихме с него и той ми сподели: „ Аз не съм мишок, с цел да се укривам “. Говориха, че той е търсен, само че няма такова нещо. Проблемът е, че на 15 август, когато е било направено постановлението, прокуратурата не е била подготвена “, разясни Константин Симеонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР